logo vilar

Участь науковців ДСЛР у засіданні Координаційно-методичної ради науково-методичного центру «Агроекологія»

          23 березня 2015 року в Інституті агроекології і природокористування НААН відбулося засідання координаційно-методичної ради з питань розгляду і затвердження робочих програм і планів виконання науково-дослідних робіт на 2015 рік за завданнями ІІ рівня з ПНД 03 «Агроекологія», ПНД 38. «Ефіроолійні, лікарські і ароматичні рослини» та ПНД 40 «Економіка природокористування». Активну участь у роботі засідання взяли куратори з ПНД 38. «Ефіроолійні, лікарські і ароматичні рослини» Л.А.Глущенко, Н.І.Куценко та М.П.Колосович, які прорецензували і дали відзиви на робочі програми установ-співвиконавців з ПНД 38. «Ефіроолійні, лікарські і ароматичні рослини».


 

Засідання Вченої ради та загальні збори ДСЛР

5 березня 2015 року в Дослідній станції лікарських рослин ІАП НААН відбулося чергове засідання Вченої Ради на якому розглядалися такі питання як: звіт про роботу Вченої ради і методичної комісії ДСЛР за 2014 рік та план роботи на 2015 рік; розгляд та затвердження робочих програм та календарних планів на 2015 рік з виконання завдань по програмам наукових досліджень (ПНД 03 „Агроекологія”, ПНД 04 “Стале водокористування та меліорація земель, ПНД 07 „Органічне виробництво сільськогосподарської продукції”, ПНД 09 „Генетичні ресурси рослин”, ПНД 10 „Декоративне рослинництво”, ПНД 19 «Луб’яні культури», ПНД 38 „Ефіроолійні, лікарські і ароматичні культури”, ПНД 40 „Економіка природокористування”, ПНД 44 „Харчова промисловість); розгляд та затвердження тематичного плану ДСЛР на 2015 рік.

Після завершення засідання ради розпочалися загальні збори працівників Дослідної станції лікарських рослин ІАП НААН на яких директор О.В.Устименко доповів звіт про фінансово-господарську діяльність Дослідної станції лікарських рослин за 2014 рік та план на 2015 рік. Голова профспілкового комітету М.А.Калініна виступила з доповіддю: «Внесення змін та доповнень до колективного договору Дослідної станції лікарських рослин ІАП НААН». По завершенню засідання чоловічий колектив установи привітав присутніх жінок зі святом 8-го Березня.

guban-2direk-2zbory

Відкриття фіто-вітальні «Калинка» у ЗШ №7 м. Лубен

Залучення підростаючого покоління до невичерпного джерела народної медицини, передача знань про цілющі дари природи та бережне ставлення до них є невід’ємною частиною роботи відділу екології Дослідної станції лікарських рослин. Неабиякий інтерес освітян був прикутий до навчально-пізнавального заходу проведеного 30 січня 2015 року у ЗШ №7 м. Лубен. Учнів другого класу (класний керівник – Курильчук Г.П.) та педагогічний колектив школи ознайомила з таємницями лікарських рослин завідувач відділом екології ДСЛР ІАП НААН Сивоглаз Любов Миколаївна. На відкритому уроці Любов Миколаївна розповіла учням про цікавий світ лікарських рослин: міфи та легенди пов’язані з цілющими рослинами, історія використання, особливості застосування та їх зберігання. Після захоплюючої розповіді учні скуштували смачний чай з цілющих рослин.

На багаточисельні прохання освітян Лубенського району цикл розповідей про лікарські рослини заплановано провести в багатьох освітніх закладах міста та району.

dyty 2sivog 1kuryl

Приглашаєм взять участие в конференции молодых учёных

 

Уважаемые коллеги!

Приглашаем вас принять участие в работе конференции молодых учёных «Перспективные направления научных исследований лекарственных и эфиромасличных культур»,

Детальніше: Приглашаєм взять участие в конференции молодых учёных