logo vilar

Перевірка стану польових дослідів

30 липня 2018 року координатори програми 26 «Ефіроолійні, лікарські і ароматичні рослини» Глущенко Л.А., к.б.н. заступник директора з наукової роботи Дослідної станції лікарських рослин ІАП НААН; Куценко Н.І., к.с-г.н. завідувач відділом селекції та насінництва Дослідної станції лікарських рослин ІАП НААН; Колосович М.П., к.с.-г.н., вчений секретар Дослідної станції лікарських рослин ІАП НААН в присутності директора Дослідної станції лікарських рослин ІАП НААН Устименка О.В., директора Прилуцької дослідної станції ІС НААН Піщенка О.В. та завідувача відділом селекції Прилуцької дослідної станції ІС НААН .Павленка С.В. провели перевірку стану польових дослідів по програмі «Ефіроолійні, лікарські і ароматичні рослини», передбачених тематичним планом, дотримання техніки і методики їх проведення.

Результати перевірки показали, що на Прилуцькій дослідній станції ІС НААН виконується науково-дослідна робота згідно угоди з виконання завдання програми наукових досліджень «Ефіроолійні, лікарські і ароматичні рослини» 26.00.01.04.П «Створити новий вихідний матеріал м’яти перцевої з високою продуктивністю та екологічною пластичністю».

Загальна площа колекцій вихідного матеріалу м’яти і дослідів становить 2550 м2. Колекція вихідного матеріалу, що нараховує 120 зразків розміщена на площі 840 м2. У розсаднику розмноження площею 1230 м2 підтримуються сорти Прилуцька 6, Заграва, Удайчанка, Краснодарська 2, Українська перцева, Діана, Оксамитова та Лада. Площа колекції ефіроолійних і лікарських рослин - 360 м2, що нараховує 130 зразків.

Досліди закладені у відповідності робочій програмі та календарному плану, згідно методичних вимог і знаходяться у доброму і відмінному стані.

Pryluki 1Pryluki 2Pryluki 3