logo vilar

Навчальні лекції для працівників «Галичфарм»

З метою розширення співпраці та партнерських стосунків працівниками Дослідної станції лікарських рослин ІАП НААН проведено ряд лекцій та практичних занять для співробітників ПАТ «Галичфарм» терміном з 28 по 30 листопада 2016 року.

На заняттях були розглянуті питання якості лікарської рослинної сировини та способи усунення негативних впливів на неї у процесі збирання та післязбиральної доробки.

28 листопада проведено зустріч з організаторами навчання та підготовлено для демонстрації зразки сировини, гербарій, живі рослини та інші матеріали для лекційних занять, обговорено план проведення заходу, уточнені деталі тощо. Працівниками відділу стратегічного розвитку і навчань ПАТ «Галичфарм» проведено ознайомчу екскурсію.

29 листопада проведено заплановані заняття «Якість лікарської рослинної сировини та способи усунення негативних впливів на неї у процесі збирання та післязбиральної доробки на прикладі трави чебрецю повзучого (Herba Thymi serpylli), трави чебрецю звичайного (Herba Thymi vulgaris), трави і коренів алтеї лікарської(Herba Radix Althaeae), трави і кореневищ з коренями ехінацеї пурпурової (Herba Rhizoma et radix Echinaceae). Захід проходив у приміщені навчально-методичного кабінету. Лекторами виступили кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник Л.А. Глущенко та кандидата сільськогосподарських наук Н.І. Куценко В ході лекцій, були проведені: експериментальна ідентифікаційна оцінка партій сировини трави чебрецю і трави алеї, надані відповіді на запитання працівників підприємства. Ряд проблемних питань будуть винесені на розгляд на наступні навчання після їх оцінки та узагальнення.

30 листопада для працівників Дослідної станції лікарських рослин ІАП НААН була проведена екскурсія до музею ПАТ «Галичфарм» де працівники ознайомилися з історією підприємства та перспективами його розвитку, відвідали виробничі потужності ПАТ «Галичфарм», зокрема фітовиробництво, цехи екстракції та лабораторії і науковий центр. Зустрічі пройшли в дружній, партнерській атмосфері з окресленням шляхів подальшої спільної роботи

В ході зустрічей керівники Дослідної станції лікарських рослин ІАП НААН О.В. Устименко та ПАТ «Галичфарм» О.В. Блонський домовилися про поставки сировини у 2017 році та про наміри співпраці у спільних науково-практичних проектах, які сприятимуть покращенню якості сировини для випуску фітопрепаратів.