logo vilar

Відкриття фітохімічної лабораторії

18 листопада 2016 року в Дослідній станції лікарських рослин ІАП відбулося відкриття оновленої фітохімічної лабораторії.

На цьому заході були присутні директор ДСЛР О.В.Устименко, працівники установи, а також запрошені гості: завідувач відділу економіки науково-дослідних робіт та фінансового обліку Інституту агроекології і природокористування НААН С.Я. Ольхович, завідувач лабораторією розвитку сільських територій ІАП НААН Н.В. Палапа, виконавчий директор ПАТ «Галичфарм» О.В.Блонський, менеджер по управлінню проектами корпорації «Артеріум» О.С. Спасібо.

Для оснащення цієї лабораторії значний вклад внесла корпорація «Артеріум», яка подарувала сучасні меблі та нове лабораторне обладнання для дослідження зразків за допомогою тонко-шарової хроматографії: кабінет SpetrolineCM-26 UVдля перегляду ТШХ пластин в УФ-світлі силікагелеві пластини 60 F254 (25 шт./уп), шприц (аплікатор) дозатор для Ліномат 5, 100 мкл, тощо.

Фітохімічна лабораторія буде базою для проведення наукових досліджень з розробки нових і удосконалення існуючих методів оцінки якості сировини та аналітично-нормативної документації на лікарську рослинну сировину і фітопрепарати на її основі, а також фітохімічних аналізів зразків для науково-дослідних робіт та госпдоговірної тематики.

Учасники заходу в дружній обстановці обговорили перспективи співробітництва та наміри про майбутню співпрацю.

 

lab 1lab 2lab 3