logo vilar

День поля Дослідної станції лікарських рослин

6 серпня 2015 року на території Виставково-інноваційного центру НААН (с. Ксаверівка друга, Васильківського р-ну, Київської обл.) відбувся день поля Дослідної станції лікарських рослин.

Захід проходив за тематикою «Перспективні сидеральні і покривні культури у вирощуванні лікарських рослин» з метою передачі досвіду використання сидеральних і покривних культур при вирощуванні лікарських рослин та популяризації даної галузі серед науковців та виробників продукції лікарського рослинництва.

Пленарну частину засідання відкрив директор Інституту агроекології і природокористування, академік НААН О.І.Фурдичко. З привітальним словом виступили представники Національної академії аграрних наук України та директор ДСЛР О.В.Устименко. В ході засідання з доповідями виступили: заступник директора з наукової роботи ДСЛР Л.А. Глущенко «Стан та перспективи лікарського рослинництва в Україні», заввідділом технології вирощування культур Приведенюк Н.В., старший науковий співробітник відділу технології вирощування культур В.С.Бойко «Сучасні технології вирощування лікарських рослин із застосуванням краплинного зрошення та сидеральних культур», заввідділом селекції та насінництва Н.І. Куценко «Сортовий ресурс лікарських рослин селекції ДСЛР ІАП НААН».

        Демонстраційна частина відбулася на ділянках сортового ресурсу ДСЛР, де були представлені сорти лікарських, їх детальна характеристика та напрями використання, а також були висвітлені перспективи застосування сидеральних і покривних культури у вирощуванні лікарських рослин. Усім зацікавленим особам були надані консультації з питань біології, застосування та культивування лікарських рослин.У заході взяли участь представники наукових установ: Національної академії аграрних наук, Інституту агроекології і природокористування НААН, Інституту картоплярства, Інституту садівництва, Інституту захисту рослин, Інституту водних проблем і меліорації, Інституту бджільництва, ННЦ «Інститут механізації і електрифікації сільського господарства», Хмельницької, Закарпатської, Прилуцької, Сквирської дослідних станцій, Київського національного університету ім. Т. Шевченка, також виробничники: ТОВ «Фітосвіт», Сквирське ДПДГ, Березотоцька філія «Укрліктрави», редакція журналу «СонцеСад» та приватні особи.

pole 1pole 2pole 3