logo vilar

Виїзне засідання координаційної наради з питань місцевого самоврядування на базі ДСЛР

7 квітня 2015 року на базі Дослідної станції лікарських рослин ІАП НААН відбулося виїзне засідання координаційної наради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради.

 

Делегацію голів сільських рад у супроводі голови Березотіцької сільської ради Н.В. Білокур зустрів директор Дослідної станції лікарських рослин ІАП НААН О.В.Устименко, який привітав гостей, ознайомив із роботою установи та напрямками наукових досліджень. Завідувач відділом екології Л.М. Сивоглаз провела екскурсію по ботанічному розсаднику, дендрологічному парку «Лікарський сад» та по території установи. Після проведеної екскурсії директор О.В.Устименко продемонстрував роботу твердопаливних котлів у підвальному приміщенні адмінкорпусу.

Виїзне засідання під головуванням голови Лубенської районної ради О.В.Темченка та в присутності голови Лубенської райдержадміністрації Дзуса І.В. відбулося в залі Вченої ради ДСЛР. На засіданні були розглянуті такі питання як: впровадження на території Полтавської області закону України про добровільне об’єднання територіальних громад; проведення двомісячника чистоти і благоустрою району; проведення інвентаризації житлових та нежитлових споруд на території району, списання споруд у зв’язку зі змінами в законодавстві; оформлення житлових субсидій на природний газ для населення району; соціальний, економічний та екологічний стан сільських населених пунктів України.

На початку засідання директор Березотіцької філії «Укрліктрави» А.А.Остапчук розповів про роботу свого підприємства, сучасний стан рослинництва та тваринництва.

Під час роботи семінару жвава дискусія спостерігалася при обговоренні питання про впровадження закону України про адміністративну реформу. Значне зацікавлення викликала доповідь завідувача лабораторії розвитку сільських територій Інституту агроекології і природокористування НААН, доктора с.-г. наук Н.В. Палапи «Соціальний, економічний та екологічний стан сільських населених пунктів України». По завершенні роботи семінару було зроблено ряд оголошень.

z 1z 2z 3z 4z 5z 6